Τυρόπιτα με γιαούρτι…χωρις φύλλο

Διαφήμιση

Υλικά

Μετράω με κούπα 200ml.
1 κουπα γιαουρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 αυγά – χωρίστε 1 κρόκο για άλειμμα
1/2 κουπα λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
2 κουπες αλεύρι

Εκτέλεση

Άνοιξα τον φούρνο στους 170°
Βάζω χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ. και αλείφω λάδι από όλες τις πλευρές.
Ανακάτεψα το γιαουρτι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και το άφησα να φουσκώσει για περίπου 2 λεπτά.
Πρόσθεσα διαδοχικά τα υπόλοιπα προϊόντα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
Αποδείχθηκε ένα κολλώδες μείγμα, το οποίο έριξα στη φόρμα, λειαίνω την κορυφή, άλειψα με τον κρόκο, πασπαλίζω
με σπόρους και το έψησα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
Όσο ήταν ακόμα ζεστό, άλειψα με βούτυρο (λάδι)

Διαφήμιση

Διαφήμιση