Υλικά:
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα, καυτό
¾ φλιτζάνι σιμιγδάλι (ψιλό και χονδρό)
4 αυγά
Λίγο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
450 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
Reggato τριμμένο (ποσότητα της αρεσκείας σου)
Μοτσαρέλα τριμμένη (ποσότητα της αρεσκείας σου)
Emental τριμμένο (ποσότητα της αρεσκείας σου)
Gouda τριμμένο (ποσότητα της αρεσκείας σου)
Για τη συναρμολόγηση:
Φύλλο κρούστας
Λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κάψει.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντάς την να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Όταν η κρέμα κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Συναρμολογούμε την τυρόπιτα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή βάζουμε λαδόκολλα.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί, αλείφοντάς τα ένα-ένα με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά με βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Χαράζουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα.
Σερβίρουμε:
Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.