Τυρόπιτα με τυρί Cottage
Υλικά
1 πακέτο φύλλα πίτας
100 ml λάδι
Για τη γέμιση:
1 κιλό τυρί cottage (Δειτε τα οφέλη για την υγεία μας από αυτό το τυρι)
200-250 γρ ζάχαρη
5 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
άρωμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
Εκτέλεση
Γέμιση τυρόπιτας :
Βάζουμε το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η σύνθεση για τη γέμιση μπορεί να αναμιχθεί με το μίξερ για να ληφθεί μια λεπτή κρέμα
Αν το τυρί είναι πιο ξηρό, καλά στραγγισμένο, μπορείτε να προσθέσετε 1 αυγό ή 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Ξεδιπλώστε τη συσκευασία με φύλλα πίτας και σε 3 αδες. Βάλτε την πρώτη στρώση φύλλων πίτας στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος (μεγάλο ταψί ), κάθε φύλλο λαδωμένο με λάδι.
Ακολουθεί η μισή ποσότητα τυριού,
μια άλλη στρώση λαδωμένα φύλλα πίτας, το υπόλοιπο τυρί και η τελευταία στρώση φύλλων.
για «πιο πλούσια» γεύση το λάδι μπορεί να αντικατασταθεί με λιωμένο βούτυρο
Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπήστε καλά το αυγό, προσθέστε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και στη συνέχεια περιχύνουμε την πίτα.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο σε μέτρια φωτιά (ή 160 βαθμούς ηλεκτρικό φούρνο με αέρα) για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει στο τηγάνι και μετά το μοιράζουμε όπως θέλουμε.
Καλή όρεξη! 😉