Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα, σπασμένη
150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
3 αυγά + 1 ασπράδι
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα
100 ml ελαιόλαδο
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά, το ασπράδι, το γιαούρτι, τη σόδα και το ελαιόλαδο.
Λαδώνουμε ένα ταψί.
Στρώνουμε δύο φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού.
Απλώνουμε μια στρώση από τη γέμιση.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις φύλλου και γέμισης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με φύλλα.
Ψήσιμο:
Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα.
Η Συνταγή είναι της κας Marianna Atina