Αυτή η τυρόπιτα είναι η απόλυτη λύση για όσους θέλουν να φτιάξουν μία νόστιμη και σπιτική πίτα χωρίς να χρειάζονται πολλές αναλογίες και περίπλοκες διαδικασίες. Με μόλις 4 απλά υλικά και μια μέτρηση, θα έχετε έτοιμη μια πεντανόστιμη τυρόπιτα σε χρόνο μηδέν!

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο)
2 ποτήρια γάλα
3 αυγά
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
500 γραμμάρια φέτα
Δυόσμος φρέσκος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτήρι για να μετρήσετε όλα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το γάλα και τα αυγά. Προσθέστε το αλεύρι με το baking powder και ανακατέψτε καλά μέχρι
να μην υπάρχουν σβολιάκια.
Σπάστε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την στο μείγμα. Αν θέλετε, προσθέστε και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι
να ροδίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τυριά της αρεσκείας σας, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Για μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγο τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα μαζί με τη φέτα.
Για μια πιο τραγανή κρούστα, πασπαλίστε την επιφάνεια της τυρόπιτας με λίγο σουσάμι πριν το ψήσιμο.