Τυρόπιτες Πλεξούδες με ζύμη γάλακτος

Συστατικά:

Διαφήμιση

300 ml γάλα,
580-600 g αλεύρι,
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη,
15 g φρέσκια μαγιά.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε
1 κιλό τυρί ανθότυρο
2 αυγά
αλάτι.

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Θα χρειαστούμε ένα μπολ για να ρίξουμε το γάλα. Θα προσθέσουμε εδώ τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και θα αφήσουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 15 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά, θα κοσκινίσουμε σταδιακά το αλεύρι και θα ζυμώνουμε. Ίσως χρειαζόμουν και τα 600 γραμμάρια αλευριού. Όλα εξαρτώνται από την υγρασία του αλευριού.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10 λεπτά, σχηματίζοντας μια μπάλα μαλακής ζύμης.

Τον αφήσαμε να ξεκουραστεί στο τραπέζι με μια πετσέτα.
Μετά από 15 λεπτά, χωρίστε τη ζύμη σε 8 μπάλες. Αφήστε τους να παραμείνουν καλυμμένοι για 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά, ανοίξτε τα φύλλα ένα προς ένα σε μέγεθος 16 cm (σε διάμετρο). Τα λιπαίνετε γενναιόδωρα με λάδι και τα βάζετε το ένα πάνω στο άλλο σε ένα πιάτο.

Διαφήμιση


Χρειαζόμαστε περίπου 200 ml λαδιού. Αφήστε τους να ξεκουραστούν στο πιάτο για περίπου 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, ανοίξτε όλα τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορείτε τραβήξτε τα και το χέρι. Ανοίξαμε τα φύλλα στο τραπέζι με λάδι. Ανοιγουμε προσεκτικά τα φύλλα, γιατί η ζύμη γάλακτος
είναι πιο ιδιότροπη από τη ζύμη νερού. Η ζύμη γάλακτος απαιτεί περισσότερη ξεκούραση. Βάζουμε την γέμιση και διαμορφώνουμε τις πίτες.

Για μια πλεξούδα θα χρειαστούμε 2 ανοιγμενα φύλλα.
Βάλτε τις διαμορφωμένες πίτες στο ταψί με χαρτί ψησίματος.

Λαδώστε τα με κρόκο αυγού.
Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://bunica.md/

Διαφήμιση

Διαφήμιση