Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
3 αυγά
3 φλυτζάνες φρέσκο γάλα
3 φλυτζάνες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
1/2 κιλό φέτα, σπασμένη με τα χέρια
Εκτέλεση
Με τη ζύμη για κρέπες:
Σ’ένα μπολ βαζουμε μαγιά, ζάχαρη και 3 αυγά τα χτύπησα με αυγοδάρτη.
Προσθέτω το γάλα, αλεύρι γ.ο.χ.( κοσκινισμένο) και μια πρέζα αλάτι .
Πρόσθεσα και το γιαούρτι στραγγιστό και μισή φλυτζάνα βούτυρο λιωμένο.
Ανακάτεψα καλά και σκέπασα για μία ώρα.
Μόλις φούσκωσε ρίχνω μέσα την φέτα σπασμένη με τα χέρια.
Βουτύρωσα δύο ταψάκια 26 εκ.και μοίρασα το μείγμα.
Έψησα στους 180 β αέρα για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα..
Αφού ψηθούν, αφήνω λίγη ώρα να τραβήξουν,τις γυρίζω ανάποδα και σερβίρω…❤️❤️
H συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης Ελινα Σκλαβου