Τυρόψωμο στο ταψί
Αυτή η συνταγή είναι για τους λάτρεις των αρτοσκευασμάτων.
Υλικά
Για τη ζύμη:
2 κουταλιές λάδι,
200 ml φρέσκου γάλακτος,
2 αυγα,
2 κουταλιές γιαούρτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
αλεύρι 500 γρ.
7 g ξηρής μαγιάς,
Για τη γέμιση:
2 αυγά
200 g τυριού / ή για γεύση /
150 g Βούτυρο αναμειγνύεται με 50 ml. Λάδι / ή για γεύση /
Εκτέλεση
Ζυμώνω τα υλικά της ζύμης και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, χωρίζεται σε δύο μέρη, ανοιγετε σε φύλλο, περίπου 5 mm πάχος.
Απλώστε το βούτυρο στο ταψί και τοποθετήστε το πρώτο μισό της ζύμης και ανοίξτε το σε ένα μεγάλο φύλλο για να είναι πιο λεπτό. Ρίξτε πάνω στο φύλλο γέμιση αυγών και τυριών, βούτυρο + λάδι, και απο πάνω τη δευτερο μισο της λεπτής ζύμης και απλώστε με το υπόλοιπο βούτυρο. Καλύψτε με μία πετσετα και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά. Ψήνουμε στους προθερμασμένους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Καλη Επιτυχία