Υγιεινό cheesecake αμυγδάλου με φράουλες

Advertisement

Υλικά:

Για την βάση:
65 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα
30 γραμμάρια αλεύρι καρύδας
50 γραμμάρια γιαούρτι
30 γραμμάρια ερυθριτόλης ερυθριτόλη είναι το ίδιο γλυκιά με την άχνη ζάχαρη
και χρησιμοποιείται παντού σε αναλογία 1:1.)
2 αυγά
30 γραμμάρια βουτύρου αγελάδας
3 γραμμάρια μπεικιν παουντερ
άρωμα αμυγδάλου (ανα έχετε)
υγρή φλούδα πορτοκαλιού
60 γραμμάρια βουτύρου αγελάδας

Για την σαντιγι
1 1/2 ποτ. γιαούρτι
60 γρ Ερυθριτόλη
1 φακελάκι ζελατίνη
3 ασπράδια

Προετοιμασία:

Αλέστε τα ωμά αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ για να σχηματίσετε αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μίξερ, προσθέτοντας την ερυθριτόλη κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, το γιαούρτι και το άρωμα.
Τέλος, προσθέστε τα ξηρά συστατικά – αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας και μπέικιν πάουντερ.
Βάλτε χαρτί ψησίματος στο μεγάλο ταψί του φούρνου και ρίξτε το μείγμα. Απλώστε ομοιόμορφα και ομαλά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μεσαίο ραφι , για περίπου 20 λεπτά. Ελέγξτε για ετοιμότητα με οδοντογλυφίδα.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε την βάση από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Τρίψτε την και ανακατέψτε την το με λιωμένο βούτυρο και ξυσμα πορτοκαλιού. Ρίξτε τα ψίχουλα που έχουν σχηματιστεί σε ένα στρογγυλό ταψί με αφαιρούμενο δακτύλιο. Το ταψί που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 20 εκατοστά. Πατήστε τα ψίχουλα έτσι ώστε να σχηματιστεί μια σταθερη βάση.

Advertisement

Για την σαντιγί
Διαλύουμε το γιαούρτι σε μπεν μαρί.
Αδειάζουμε στο μιξερ το γιαούρτι και κτυπάμε μαζί με την αχνη.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη την οποία διαλύσαμε και τέλος τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Κτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη.

Ρίχνουμε την σαντιγή πάνω από την βάση και ισιωνουμε. Ψύξτε όλη τη νύχτα. Γαρνίρετε με
φραουλες και τριμμένο αμύγδαλο. Αφαιρέστε προσεκτικά το δαχτυλίδι.

Καλή όρεξη!

Advertisement