Απαραίτητα προϊόντα:

3 αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1,5 φλιτζάνια φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πακέτο βανίλια
2,5 κούπες αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για να λαδώνουμε το ταψί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα:
1,5 ποτήρι γάλα
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το κακάο και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. 
3. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ και συνεχίστε το ανακάτεμα.

4. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί της αρεσκείας μας. Μεταφέρετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει σε αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

5. Όσο ψήνεται το κέικ, φτιάχνεται η σάλτσα. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται, φέρονται σε βρασμό στη φωτια. Διατηρείται στην άκρη. Όταν το κέικ βγει από το φούρνο, κόβεται σε κομμάτια , αφήνεται για 3-5 λεπτά και περιχύνεται η σάλτσα. Μπορείτε να το σερβίρετε όταν πιει την σάλτσα σοκολάτας…

Υγρό κέικ σοκολάτας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ ζυμαρικών
Επόμενο άρθροΑντεστραμμένο κέικ με μπανάνες