ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μαύρη σοκολάτα 200 g (75% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
120ml ζεστό νερό
3 μεγάλα αυγά, (χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια)
40 g καστανή ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
σαντιγύ (προαιρετική)

ΜΕΘΟΔΟΣ
Πρώτα απ ‘όλα βάλτε τη σπασμένη σοκολάτα και το ζεστό νερό (120 ml) μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο , το οποίο θα πρέπει να κάθεται πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας το μπολ να μην αγγίζει το νερό.

Στη συνέχεια, διατηρώντας τη φωτιά χαμηλά, αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει αργά – θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 6 λεπτά. Τώρα αφαιρέστε το από τη φωτιά και δώστε ένα καλό ανακάτεμα μέχρι να είναι λεία και γυαλιστερή η σοκολάτα, στη συνέχεια αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει για 2-3 λεπτά πριν ανακατέψτε τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, ανακατέψτε πάλι καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Στη συνέχεια, σε ένα καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια ρίξτε μέσα και χτυπήστε τη ζάχαρη, περίπου το ένα τρίτο κάθε φορά, και στη συνέχεια χτυπήστε πάλι μέχρι τα ασπράδια να κάνουν απαλές κορυφές.

Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας των ασπραδιών των αυγών στο μείγμα σοκολάτας , και στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά και το υπόλοιπο. Πρέπει να έχετε υπομονή εδώ – χρειάζεται απαλές κινήσεις για να διατηρήσετε όλο τον πολύτιμο αέρα, που κάνει την μους απαλή. Στη συνέχεια μοιράστε την Μους σε μπολάκια και βάλτε ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, καλύπτονται με μία μεμβράνη. Νομίζω ότι είναι επίσης καλό να σερβίρετε την μους με σαντιγύ από πάνω.

ΠΗΓΗ

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ τυρόπιτα που συνοδεύει τα πάντα σε ένα τραπέζι
Επόμενο άρθροΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ