Mήλα καραμέλας

Συστατικά

Πράσινα μήλα (όσα θέλετε αρκει να έχετε την αντίστοιχη καραμέλα)
Καραμέλλα*

Οδηγίες

Κόψτε τα μήλα σας στην μέση. Αφαιρέστε τα κοτσάνια.
Αδειάστε το εσωτερικού κάθε μισου μήλου με ένα κουτάλι ή μηχανή παγωτού. (Χρησιμοποιώ μία βάση για muffins για να ισορροπήσω τα μήλα.)
Γεμίστε με ζεστή καραμέλα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικιά* ή μπορείτε να το αγοράσετε και να την βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερολέπτα μέχρι να ζεσταθεί.)


Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει και να σκληρύνει. Μόλις κρυώσει εντελώς, κόψτε τα μήλα σε φέτες και σερβίρετε.

*Ένας απλός τρόπος να φτιάξουμε καραμέλα στο σπίτι!
Συστατικά
Φτιάχνει 2 βάζα
230 γρ ζάχαρη ασπρη η καφε
80 ml νερο
110 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150ml κρεμα γαλακτος

Οδηγίες

Βαζουμε τη ζαχαρη με το νερο σε μια κατσαρολα να βρασει, ανακατευοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ριχνουμε το βουτυρο και το αλατι και αφήνουμε να βράσουν, ανακατευοντας σε μέτρια φωτιά. Να σιγοβράζουν μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καραμέλα και να εχει παρει ενα καραμελενιο χρωμα και να εχει εξατμιστεί το υγρό.
Όταν εχουμε το επιθυμητό χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο και ριχνουμε την κρεμα γαλακτος, αν αρχιζει και σφίγγει μην απελπίζεστε, θα επανελθει παλι και θα γινει μια κρεμα, ανακατεουμε συχνα, αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για άλλα 10-15 λεπτά.
Βαζουμε την καραμελα σε βαζακια. 
Μπορουμε να την διατηρησουμε σε Ψυγείο για 2-3 μήνες και σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 εβδομάδες.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κανουμε την καραμελα μας με την μαυρη ζαχαρη, θα μας βγει το χρωμα πιο σκουρο και εχει μια αλλη γευση, δοκιμαστε και τα δυο να δειτε το διαφορετικο αποτελεσμα

ΠΗΓΗ:

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο γλύκισμα πανεύκολο και γρήγορα
Επόμενο άρθροΚοφτό μακαρονάκι με κιμά και cheddar