Μελόπιτα

Συστατικά:

Ποτήρι περίπου 200 γρ

– Σιμιγδάλι 1 ποτήρι
– αλεύρι 1 ποτηρι
– Ζάχαρη 1 ποτήρι
— Κεφίρ 1 ποτήρι
– 3 αυγά
– Μέλι 3 κ.σ. μεγάλες.
– Σόδα 0,5 κουτ.γλ
– Αλάτι 1 πρέζα
– Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

– Ρίχνουμε το κεφίρ σε ένα δοχείο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 1 ώρα
– Χτυπάμε καλά τα αυγά με το μίξερ με τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα, προσθέτουμε στο φουσκωμένο σιμιγδάλι, κοσκινίζουμε εκεί το αλεύρι,
ρίχνουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, χτυπάμε λίγο και ρίχνουμε το μείγμα που προκύπτει σε μια λαδωμένη φόρμα.
Αφήστε για 10 λεπτά.
– Στείλτε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 190 βαθμούς, ετοιμότητα για έλεγχο με οδοντογλυφίδα – πρέπει να είναι στεγνό.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: konservashka

Προηγούμενο άρθροΣέρβικο Τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΚρεμα Πατισερί με πορτοκάλι