Φριτάτα με μπρόκολο και φέτα
Απαραίτητα Υλικά:
μπρόκολο – 1
αυγά – 8 τεμ.
φρέσκο κρεμμύδι – 1 μάτσο
Τριμμένη τυρί φέτα – 1 κουπα.
κίτρινο τυρί ~ 200 g.
λάδι – 50 g + για επάλλειψη
μαϊντανός – 1 ματσακι
Αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτελεση
Βάλτε το μπρόκολο σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε και χωρίστε σε τριαντάφυλλα.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί φέτα, τα μπαχαρικά και το μπρόκολο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε βούτυρο για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, αφαιρούμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε επίσης στο μείγμα αυγών.
Λιπάνετε το κάτω μέρος από ένα ταψάκι με λάδι και απλώνετε το μείγμα σε αυτό. Πασπαλίστε με τριμμένο κίτρινο τυρί (~ 200 g)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° για ~ 20 λεπτά (ή μέχρι να ψηθεί το τυρί).
Καλή Επιτυχία