Υλικά

250 ml πλήρες γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας,
6 κρόκοι αυγών ελεύθερης βοσκής χωρισμένοι

Υπόλοιπα υλικά…….
550 ml κρεμα κρέμα Anglaise (συνταγη παρακάτω)
10-15 σαβαγιαρ
8 μπισκότα της επιλογή σας τα αφήνουμε ολόκληρα ή τα σπαμε σε μεγάλα ψίχουλα
1 Βάζο με μαρμελάδα σύκο…. Οποιαδήποτε μαρμελάδα θα κάνει
6 κουταλιές της σούπας μπραντυ
10 κεράσια Maraschino κομμένα στη μέση συν 2 κουταλιές της σούπας χυμό από μπουκάλι κεράσι

Για την επικάλυψη……..
280 ml κρέμα γάλακτος
60 gr σπαστά αμύγδαλα καβουρδισμένα
10 κεράσια Maraschino κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Κρέμα Anglaise
Ας φτιάξουμε λοιπόν πρώτα την κρέμα Anglaise για να δέσει👍
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ξύστε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και προσθέστε τους στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε μέχρι να σιγοβράσει σχεδόν. Κατόπιν κατεβάστε τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίξτε σταδιακά το ζεστό κρεμώδες γάλα στους ζαχαρούχους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα καθώς τους ριχνετε. Στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα καθαρό ταψί με λεπτό κόσκινο.
Ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει αρκετά ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μην αφήνετε το μείγμα να βράσει γιατί θα πήξει
Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε ξανά την κρέμα με ψιλή σήτα σε ένα κρύο μπολ (εκτός αν τη σερβίρουμε αμέσως ζεστή).
Αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην σχηματιστεί φλούδα…. Αφού γίνει αυτό, μπορούμε να επικεντρωθούμε στα υπόλοιπα πράγματα👍

Συναρμολόγηση

Χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων……
Χωρίζουμε τα παντεσπάνια-σαβαγιαρ στη μέση και απλώνουμε τη μαρμελαδα σύκου στο ένα μισό και τα κάνουμε ένα σάντουιτς με το πάνω μισό.

Επαναλάβετε μέχρι να έχετε αρκετά σφουγγάρια σε μέγεθος σάντουιτς για να γεμίσετε τη βάση του μπολ
Στη συνέχεια, πασπαλίστε ολόκληρα ή με τρίμματα από τα μπισκότα ανάμεσα στα σαβαγιαρ


Πασπαλίζουμε τα κομμένα κεράσια μαρασκίνο πάνω από τα παντεσπάνια και τα μπισκότα……


Ρίξτε τις 2 κουταλιές της σούπας χυμούς κερασιού συν τις 6 κουταλιές της σούπας μπραντυ πάνω από τα σαβαγιαρ και τα μπισκότα…. Αφήστε τα να απορροφήσουν όλη αυτή τη γεύση για λίγο…… Ω και ναι, το άρωμα είναι απίστευτο 😂❤️
Πάρτε την παγωμένη κρέμα Anglaise και ρίξτε τη με ένα κουτάλι μέσα και γύρω από τα σαβαγιαρ στο μπολ…. Καταναλώστε την περίπου όλη και μετά ανακινήστε απαλά το μπολ για να ισοπεδωθεί η κρέμα


Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την απλώνουμε με το κουτάλι πάνω στην κρέμα……με ένα πιρούνι καντε τα σχεδια που θέλετε Κόψτε και βάλτε τα υπόλοιπα κεράσια μαρασκίνο πάνω στην κρέμα


Πασπαλιστε ελαφρά το φιλέ αμυγδαλου πάνω στην κρέμα…..❤️
Αυτό είναι τελειώσαμε 👍
Βάλτε το στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για 1 ώρα… αυτό επιτρέπει στις κρέμες να σφίξουν και οι χυμοί μαυροδάφνης και κερασιού
να μαλακώσουν τα σαβαγιαρ και τα μπισκότα👍

Ελπίζω να σας αρέσει

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Στριφτή
Επόμενο άρθροΦασολάκια στην γάστρα με παϊδάκια