Συστατικά

220 gr τυρί κρέμας (μαλακό)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
340γρ σάλτσα καραμέλας* (χρησιμοποιώ μία συνταγή του Ακη)
3/4 φλυτζανιών σταγόνες καραμέλας
6-8 μεγάλα μήλα

Οδηγίες
Αφαιρέστε το τυρί κρέμας από το ψυγείο και αφήστε το να καθίσει στον πάγκο για περίπου 30 λεπτά για να μαλακώσει.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθεί σωστά.
Απλώστε το μίγμα cheesecake στο κάτω μέρος ενός μικρού, ρηχού μπολ.

Ρίξτε τη καραμέλα στο πάνω μέρος του μείγματος cheesecake και απλώστε την ομοιόμορφα με μια μικρή σπάτουλα (να αφήσετε να φτάσει στη θερμοκρασία δωματίου πρώτα).
Ομοιόμορφα πασπαλίστε τις σταγόνες καραμελών πάνω.

 

Σκεπάστε την με μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη να την σερβίρετε

Σερβίρετε με φρεσκοκομμένες φέτες μήλου. Απολαμβάνω!

* Σάλτσα Καραμέλας
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε από τα μικροκύματα, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα για να μην καούμε.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι ή τη χρησιμοποιούμε κατευθείαν όσο είναι ακόμα ζεστή.

Προηγούμενο άρθροΠικάντικες ελιές στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜία παραλαγή του Κερκυραϊκού Μπορδέτου