Υπέροχο Κέικ Κανταΐφι με σιρόπι
ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. ζύμης κανταΐφι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Για το μίγμα κέικ
2 αυγα,
1 φλυτζάνι σπορέλαιο (110 ml)
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 βανίλια
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρης
2,5 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό πυρέξ και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
Αρχικά, κόψτε το φύλλο κανταϊφιού σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας το ψαλίδι κουζίνας.
Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και λιώστε το και στη συνέχεια προσθέστε τη ζύμη κανταϊφιού και τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τραγανά και όμορφα χρωματισμένα (μην τα αφήσετε να πάρουν πολύ σκούρο χρώμα, γιατί θα μπει και στον φούρνο).
Αφαιρέστε τα κανταΐφι από το τηγάνι σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Για το κέικ, ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέστε το σπορέλαιο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Προσθέστε το μισό κανταΐφι και το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Στο ετοιμασμένο στρογγυλό πυρέξ ρίχνετε στον πάτο λίγο από το υπόλοιπο κανταΐφι. Από πάνω ρίχνετε το μίγμα του κέικ και απλώνετε.
Στη συνέχεια, πασπαλίζετε το υπόλοιπο κανταΐφι στο μίγμα του κέικ και το ψήνετε στον
προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα για σχεδόν 30 λεπτά.
Ελέγξτε το κέικ εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να προετοιμάσετε το σιρόπι, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό και βάλτε το μα βράσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Κατεβάστε από το μάτι και αφήστε το για λίγο.
Μετά από περίπου 5 λεπτά, ρίξτε το ζεστό σιρόπι στο κέικ κανταΐφι.
Αφήστε το επιδόρπιο μέχρι να παγώσει λίγο και στη συνέχεια μπορείτε να διακοσμήσετε όπως σας αρέσει. Δοκιμάστε το!!
ΠΗΓΗ: recipesmaking.com