Εύκολο Σοκολατένιο Κέικ

Υλικά

2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας γάλα
450gr ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιπάνετε ένα ταψί 40χ25 εκ.
Ανακατέψτε τη λευκή ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Συνδυάστε 1 φλιτζάνι βούτυρο,
νερό και 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να συνδυαστεί καλά το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα λιωμένου βουτύρου πάνω από τη ζάχαρη και το αλεύρι.χτυπήστε καλά.
Ρίχβουνε και χτυπάμε και την σόδα ψησίματος, βουτυρόγαλα, αυγά και εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο έως ότου μια οδοντογλυφίδα εισάγεται στο κέντρο του κέικ και
βγαίνει καθαρή, 20 έως 25 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.

Συνδυάστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου και το γάλα
σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να
συνδυαστεί καλά το μείγμα. Χτυπάτε τη σκόνη ζάχαρης στο μείγμα βουτύρου, αναμειγνύετε μέχρι
η επικάλυψη να είναι λεία. Ανακατέψτε τα καρύδια στην επικάλυψη και ρίξτε πάνω από το ψημένο κέικ.

ΠΗΓΗ: allrecipes.com

Προηγούμενο άρθροΗ Κασερόπιτα
Επόμενο άρθροΤο Γλυκάκι για το καφέ ή το τσάι σας