Κέικ πορτοκαλιού
Σήμερα αποφάσισα να ετοιμάσω το αγαπημένο μας και μοναδικά νόστιμο κέικ πορτοκαλιού
Αυτή τη φορά πρόσθεσα στο μείγμα λίγο ρούμι, σταγόνες σοκολάτας και φουντούκια.
Υλικά
5 αυγά,
120 ml. λάδι,
120 ml. γάλα φρέσκο,
120 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού,
350 γρ ζάχαρη,
300 γρ αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
50γρ φουντούκια
Σταγόνες σοκολάτας
λίγο ρούμι
τριμμένη φλούδα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσσο
50 γρ ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. Χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνει αφράτη κρέμα, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να το απορροφήσουν τα αυγά
Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια , σταγόνες σοκολατας, ρουμι
και τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αδειάζουμε σε ένα κέικ πλάθουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το στόλισα με γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύω 150 γρ ζάχαρη άχνη με 3 κ.σ. Χυμός πορτοκάλι.
Καλη Επιτυχία
ΠΗΓΗ: Marta Boqdgiqan