Τούρτα με κρέμα ζελατίνης

(Φόρμα 18-20 cm)

Υλικά

Κεικ:
4 κρόκοι
50 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
50 γρ αχνη ζαχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
80 γρ αλεύρι
0,5 κγ μπέικιν πάουντερ

Κρέμα
175 γρ ασπραδια
180 γρ ζαχαρουχο γάλα (λευκό)
120 γρ λάδι
100 γρ άχνη ζάχαρης
Μια πρέζα κιτρικό οξύ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
14 γρ ζελατίνη
80 γρ νερό

Γλασσο:
120 γρ μαύρη σοκολάτα
25 γρ ζάχαρη
140 γρ κρέμα γάλακτος (33-36%)
25 γρ λάδι

Εκτέλεση

Κέικ
1) Προσθέστε ζάχαρη, μαλακό βούτυρο στους κρόκους. Χτυπήστε τα πάντα μέχρι να ασπρίσει η μάζα
2) Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και απλώνουμε σε φόρμα στρώμένη με χαρτί ψησίματος
3) Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά
4) Κρυώστε το κέικ
5) Βάλτε αμέσως το κέικ σε ένα δαχτυλίδι όπου θα συναρμολογησουμε το κέικ. Εμποτίστε με νερό και ζάχαρη (όχι πολύ).
Καλύψτε τα πλαϊνά με μεμβράνη

Κρέμα
1) Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, την αφήνουμε να φουσκώσει και μετά τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, μην βράσει !!!!
2) Διαλύουμε 50 g αχνη ζάχαρης σε ζελατίνη (της συνολικής ποσότητας)
3) Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο σε ένα μπολ για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε μια λεπτή ροή ζαχαρουχo γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
3) Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπραδια μέχρι να γίνουν “χιονι”, προσθέτουμε κιτρικό οξύ και ζάχαρη βανίλιας, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζαχαρη άχνη
4) Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα λεπτό ρεύμα ζελατίνης
5) Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε 1 κ.σ βούτυρο
6) Απλώνουμε γρήγορα το σουφλέ στο κέικ, αλείφουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Γλασσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα με τη ζάχαρη ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξτε ζεστή κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε τα πάντα
Περιχύνουμε όλο το κέικ με το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα) ♥ ️

Καλή Απόλαυση !!!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο γεμιστό με τυριά και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΑφράτο Ρολό με κρέμα μασκαρπόνε