Υπέροχο Κοτόπουλο με Τυρί και κρεμμύδι
Συστατικά:
1,3 kgr κιμά κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνης
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού το αγαπημένο σας μπαχαρικό
1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρες φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μπάλα τυρί μοτσαρέλα 20% λιπαρα τριμμένο (340g)
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε με το χέρι τον κιμά κοτόπουλο προσθέτοντας ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα, βότανα και μπαχαρικά με ελαιόλαδο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναμίξει καλά για να διασφαλίσετε ότι όλα τα συστατικά αναμιγνύονται.
Προσθέστε υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζεστό γάλα και ανακατέψτε.
2. Προετοιμάστε το ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και λαδόκολα
3. Διαμορφώστε με τα χερια σας το κιμά στρογγυλες μπάλες (μπιφτέκια 200 γρ) και τοποθετήστε το στο ταψί.
4. Ρίξτε την τριμμένη μοτσαρέλα και το μαγιονέζα σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
5. Πάρτε το κομμένο σε φέτες κρεμμύδι και τοποθετήστε το πάνω από τα μπιφτέκια κοτόπουλου
6. Πάρτε την τριμμένη μοτσαρέλα με την μαγιονέζα και χωρίστε σε μερίδες όσα είναι και τα μπιφτέκια.
7. Τοποθετήστε το τυρί μοτσαρέλα και το μείγμα μαγιονέζας πάνω από κρεμμύδια στο κοτόπουλο
8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ραντίστε με ελαιόλαδο το ταψί.
9. Ψήνουμε για 1 ώρα και 5 λεπτά σε χαμηλή σχάρα. Καλύψτε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο μετά από 20 λεπτά
και συνεχίστε το ψήσιμο. Το κοτόπουλο πρέπει να έχει ένα τραγανό στρώμα μοτσαρέλας στην κορυφή όταν είναι έτοιμο!
Καλή Επιτυχία
Find more delicious recipes here