Υπερ-αφράτο κέικ με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!
Υλικά
6 κ.σ. τρούφα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
240 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτιγια το γλάσο
2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αβγά,ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κροκάδια,το βούτυρο και τη
ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε στο μείγμα των κροκαδιών εναλλάξ το αλεύρι
με το γάλα και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και την
ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα 25 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45-50 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10
λεπτά το κέικ να σταθεί.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά
μαζί σε κατσαρολάκι να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.
ΣΗΜ:Αδειάζουμε το γλάσο αμέσως πάνω στο γλυκό,γιατί όσο
στέκεται σκληραίνει.