Υπερ-αφράτο κέικ με νόστιμο γλάσο σοκολάτας…!


Υλικά

6 κ.σ. τρούφα
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
1 κ.σ. baking powder
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
240 γρ. ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
για το γλάσο
2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση


Χωρίζουμε τα αβγά,ασπράδια από κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα και τα
αφήνουμε στην άκρη.
 

DSCN0161DSCN0164

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα κροκάδια,το βούτυρο και τη
ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.

DSCN0160

DSCN0166

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

DSCN0165

Προσθέτουμε στο μείγμα των κροκαδιών εναλλάξ το αλεύρι
με το γάλα και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.

DSCN0167

DSCN0169

Ρίχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.

DSCN0172

Τέλος,προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και την
ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.

DSCN0173

Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα 25 εκ.και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45-50 λεπτά.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10
λεπτά το κέικ να σταθεί.

DSCN0175

DSCN0176

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά
μαζί σε κατσαρολάκι να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

DSCN0177

Αναποδογυρίζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.

DSCN0179

DSCN0189

ΣΗΜ:Αδειάζουμε το γλάσο αμέσως πάνω στο γλυκό,γιατί όσο
στέκεται σκληραίνει.