Φανουρόπιτα με 9 υλικά!!!

Advertisement

Υλικά:

300 γρ χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
200 γρ.ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
200 γρ.κρυσταλική ζάχαρη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
110 γρ.σταφίδες ξανθιές
1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ
1/2 κουτ.γλ.κανέλα σκόνη
1/2 κουτ.γλ.γαρύφαλλο σκόνη.

Εκτέλεση:

1)Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2)Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα χοντροκομμένα καρύδια με μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
3)Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε πρώτα το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
4)Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
5)Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,την κανέλα σε σκόνη,το γαρύφαλλο σε σκόνη,τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6)Λαδώνουμε ένα ταψί αντικολλητικό 28 εκ.και στον πάτο καλύπτουμε με λαδόκολλα που την περνάμε με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο.
7)Ρίχνουμε τη ζύμη της φανουρόπιτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
8)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
9)Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Advertisement

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement