Υλικά:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 αγγουράκια τουρσί (ή 2-3 ανάλογα το μέγεθος)
200 γραμμάρια καρότα (ή 2-3 καρότα μέτριου μεγέθους)
200 γραμμάρια τυρί (π.χ. πρεμζάνα, γραβιέρα, ή ένα μείγμα)
2 σκελίδες σκόρδο
Μαγιονέζα (όση ποσότητα επιθυμείτε)
Πράσινα (άνηθος, σέλινο, φρέσκα κρεμμυδάκια)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες ή τα ξεφλουδίζουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε ίνες.

Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες ή σε μικρά κυβάκια.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή σε μικρά κυβάκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη.
Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου με ένα πιεστήρι σκόρδου.

Συναρμολόγηση της σαλάτας:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα αγγούρια, τα καρότα και το τυρί.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσινα (άνηθο, σέλινο, κρεμμυδάκια) και ανακατεύουμε απαλά.
Αν θέλετε μια πιο φρέσκια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού.

Καλή Απόλαυση