Μακαρονοσουφλέ

Υλικά

Για τα μακαρόνια:
1 πακέτο ταλιατέλες ή ριγκατονι (500 γρ.)
350 γρ. τριμμένα γλυκά τυριά (όπως Γκούντα κεφαλογραβιερα κ κεφαλοτυρι κ.α.)
λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο
λιγο μπέικον

Μπεσαμελ
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
3 κ.σ. αλεύρι
500 ml φρέσκο πλήρες γάλα (ζεσταμένο)
αλάτι κι άσπρο πιπέρι
2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα κ βάζουμε όσα τυριά θέλουμε.
Εγώ έχω βάλει γκούντα κεφαλογραβιερα κ κεφαλοτυρι. Εγώ έχω βάλει κ λιγο μπέικον.

Μπεσαμελ
Σε ένα σκεύος ζεσταίνω το βούτυρο να λιώσει (θερμοκρασία 4/10). Αφού λιώσει το βούτυρο προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με τον αυγοδάρτη να δέσει και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Μόλις δέσει το βούτυρο με το αλεύρι προσθέτω σιγά-σιγά και το ζεστό γάλα να ενσωματωθεί ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη κι ανεβάζω λίγο την θερμοκρασία (στο 6/10). Όσο προσθέτω το γάλα, η μπεσαμέλ θα αρχίσει να παίρνει όγκο και να γίνεται κρεμώδης. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη μόλις πάρει βράση. Αφού είναι έτοιμη ριχνω μέσα πάλι τυριά κ ανακατεύω πάλι.

Έχω βάλει τα μακαρόνια στο πυρέξ κ ριχνω από πάνω την κρέμα. Ψήνω στους 190 μισή ώρα περίπου να ροδίσει.

Ευχαριστώ.

ΠΗΓΗ: Roula Kontou

Προηγούμενο άρθροΛυχναράκια με τυρί πασπαλισμένα με γλυκιά επικάλυψη
Επόμενο άρθροYπέροχη και πανεύκολη συνταγή για κέικ αχλάδι με κομμάτια σοκολάτας