Φασολάδα με φασόλια και μπούκοβο

Υλικά:

250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια (εγώ είχα Καστοριάς)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο μικρό κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντοματάκια κονκασέ
1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κ. γλυκού τσίλι ή μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ (ή τουλάχιστον για 12 ώρες) τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό.φασόλια στο μπολ με νερό

Την επομένη που θα τα μαγειρέψουμε πετάμε αυτό το νερό ρίχνουμε τα φασόλια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με φρέσκο νερό.φασόλια στο σουρωτήρι
Ρίχνουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 5-6 φλ. τσαγιού νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις αρχίσουν να βράζουν τη χαμηλώνουμε σε σημείο που να διατηρείται ο βρασμός. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να βγάλουν τους αφρούς τους και τότε τα ξαφρίζουμε.φασόλια στην κατσαρόλα

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να βράσουν για 1/2 ώρα με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα.φασόλια με κρεμμύδι στην κατσαρόλα
Μετά τη 1/2 ώρα προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο, τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και μπούκοβο ή τσίλι αν θέλουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 1 ώρα.φασόλια με πράσο και καρότο στην κατσαρόλα

15 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το σέλινο.φασολάδα στην κατσαρόλα
Σερβίρουμε με λιγο ωμό λαδι απο πάνω, φρέσκο ψωμί, ελιές και και κρεμμύδι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφράτα πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
Επόμενο άρθροΓρήγορες και εύκολες μελιτζάνες με πατάτες: Ιδανικό για την νηστεία!