Φασολάκια στην γάστρα με παϊδάκια

Υλικά

1 κιλο παϊδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
1/2 κγ λευκό ξύδι γιατί δεν είχα κόκκινο κρασί.
3 πατάτες κομμένες σε κύβους.
1/2 κιλό πράσινα φασόλια.
410 ml σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος.
ρίγανη
2 φ. δάφνη
γλυκιά πάπρικα
αλάτι και πιπέρι.
1 κσ βούτυρο.
1/4 φλιτζάνι σόδα κόκα κόλα.

Εκτέλεση

Τα παϊδάκια τα έριξα σε αλεύρι τα εβαλα στο τηγάνι και εψησα από όλες τις πλευρές. Τα έβγαλα από το τηγάνι και τα άφησα στην άκρη.
Έπειτα έκοψα ένα μεγάλο κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και πρόσθεσα το σκόρδο. Προσθέστε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πρόσθεσα το ξύδι γιατί δεν είχα κόκκινο κρασί. Το μαγείρεψα λίγο. Στη συνέχεια πρόσθεσα τρεις πατάτες κομμένες σε κύβους, και πρόσθεσε περίπου μισό κιλό πράσινα φασόλια.

Εριξα την σάλτσα ντομάτας και 2 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος.
Πρόσθεσα τα μπαχαρικά ρίγανη, γλυκιά πάπρικα, δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το βούτυρο. Το βάζετε στην γάστρα στους 160° για δύο ώρες.
Την τελευταία μισή ώρας βγάλτε το καπάκι και προσθέστε ένα τέταρτο φλιτζάνι σόδα ή κόκα κόλα. Αφήστε το να ψηθεί για μισή ώρα ή περισσότερο. Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να καθίσει για περίπου 15 λεπτά.

Και έτοιμο