Φιλέτο μοσχάρι με μανιτάρια στον φούρνο
Υλικά
1500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
50 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
καρυκεύματα κρέατος έτοιμα ή (αλάτι πιπέρι και η ρίγανη, μπορείς όμως να προσθέσεις αν θέλεις και σπόρους κόλιανδρου, ολόκληρους ή φρεσκοτριμμένους, κλωναράκια δεντρολίβανου ή θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο, αλλά και λίγο λιωμένο σκόρδο, αν σου αρέσουν οι έντονες γεύσεις.)
100 γρ. βούτυρο
180 ml. νερό
250 ml. νερό
200 ml. κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
Εκτέλεση
Σ ένα μπολάκι βάζουμε το λάδι ρίχνουμε το αλάτι και μ αυτό αλείφουμε τις μερίδες του κρέατος και απ τις δύο πλευρές.
Πασπαλίζουμε με ό,τι καρύκευμα θέλουμε .Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη για 2 ώρες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 90 λεπτά.
Ανακατεύουμε σ ένα μπολ το νερό την κρέμα γάλακτος την πάστα ντομάτας και περιχύνουμε μ αυτό το κρέας. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα.
Ξαναβάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για 30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε με ό,τι προτιμάμε ρύζι πατάτες τηγανιτές η πουρέ.
Είναι πεντανόστιμο!!!!!!!!
Καλή σας όρεξη