Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλο φιλέτο
5 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
½ λεμόνι
Ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 ποτήρι ζεστό νερό
Μαϊντανός, πλυμένος και ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τις πατάτες, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας. Σε ένα βαζάκι, αναμιγνύουμε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, το χυμό από το μισό λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Συμβουλή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με άλλα αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας, όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο.
Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi