Φλογέρες Μήλου
Για 5 ρολά χρειάζεστε:
✅8 λεπτές κρούστες πίτας ή ακριβέστερα 7 και μισή
✅7 μικρά μήλα ή 700 γρ.
✅6 κ.σ. ζάχαρη
✅1 κουτ.γλ κανέλα /κοφτη/
✅ 1 πάλι. ζάχαρη βανίλιας
✅3 κ.σ. βούτυρο
✅1 ακόμα κ.σ. βούτυρο και 1 κ.γ. λάδι για τη λίπανση
✅ Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Καθάρισα τα μήλα και τα έκοψα σε μεγάλα, σχετικά ομοιόμορφα κομμάτια, αφαιρώντας φυσικά τους σπόρους.
Τα έβαλα σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσα τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια ζάχαρη και το βούτυρο.
Στη φωτιά στο 4 από 6 στο μάτι της κουζίνας μου, ζέσταινα το μείγμα των μήλων και μόλις έβρασε, μείωσα τη φωτιά στο 3 και μαγείρεψα για περίπου 10-15 λεπτά, ή μέχρι να βράσει σχεδόν το υγρό και τα μήλα άρχισαν να καραμελώνουν ελαφρώς. Κατέβασα το τηγάνι από τη φωτιά.
Κόβω τα φύλλα σε δύο ίσα μισά. Χρησιμοποίησα 3 μισά για κάθε ρολό.
Πήρα το πρώτο και το άλειψα ελαφρά με το λιωμένο μείγμα βουτύρου και λαδιού. Σκέπασα με το δεύτερο και τρίτο φύλλο και έβαλα το μείγμα μήλου κατά μήκος. Δίπλωσα τις δύο άκρες για να μην διαρρεύσει η γέμιση και την τύλιξα σε ρολό, το οποίο το έβαλα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Έτσι ετοίμασα τις υπόλοιπες φλογέρες
Τα αλείφω από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και λαδιού και τα βάζω να ψηθούν σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ωράιο χρώμα
Άφησα τις φλογερες να κρυώσουν καλά και τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Αν σας αρέσουν πιο μαλακά, καλύψτε τα κρύα ρολά με πλαστική μεμβράνη και σύντομα θα μαλακώσουν.
Καλή Απόλαυση! 😋