Φουρνιστά μυρωδάτα κεφτεδάκια με κιμά από κοτόπουλο

Υλικά

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
200 g σκληρό / κίτρινο τυρί / μοτσαρέλα ή πιο σκληρό κίτρινο τυρί.
1/2 ματσάκι φρέσκο ​​κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
φρέσκο ​​μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι – για γεύση
2 ωμά αυγά

Σως Γιαουρτιού

300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό 2%
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπερι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο ψιλό τη μοτσαρέλα ή το κίτρινο τυρί. Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 22 μικρούς κεφτέδες, τους βάζουμε στο ταψί και τους αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
(Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο, τα βουτάμε σε κρύο νερό και συνεχίζουμε).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι τα κεφτεδάκια να γίνουν και να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη σος γιαουρτιού.

Σως Γιαουρτιού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΡολάκια Πίτσας…καλύτερα και από πίτσα δοκιμάστε τα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο με χρυσή κρούστα