Φράουλα Tiramisù
Συστατικά
φράουλες (900 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια νερό (480 ml)
1 2/3 φλιτζάνια συν μια κουταλιά ζάχαρη
1 λεμόνι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (480 ml)
τυρί μασκαρπόνε (450 γραμμάρια)
3 πακέτα σαβαγιαρ
250 gr λευκής σοκολάτας
1/4 φλιτζάνι γλυκό λικέρ (προαιρετικό)
25cm x 15 cm x 7 cm ταψί
Για το σιρόπι
450 γρ φράουλες
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα συνδυάστε τις φράουλες, το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό / ξύσμα ενός λεμονιού.
Βράζουμε και χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσουν για περίπου 25 λεπτά. Απομακρύνετε τον αφρό στην κορυφή εάν χρειάζεται. Σουρώστε σε ένα σουρωτήρι και διατηρήστε το σιρόπι για να κρυώσει. Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν πάνω από παγωτό ή γιαούρτι.
Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε κομματάκια κρατήστε λίγες κομμένες για διακόσμηση. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό 1/2 λεμονιού. Αφήστε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμο το γλυκό για συναρμολόγηση.
Για την κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
450 gr τυρί μασκαρπόνε
2/3 φλιτζάνια ζάχαρης χωρισμένη
Προσθέστε τη μισή ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος και κτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές.
Στο μασκαρπόνε προσθέστε το υπόλοιπο της ζάχαρης και κτυπήστε μέχρι να μαλακώσει και να κρεμώσει. Σε χαμηλή ταχύτητα συνδυάστε τη σαντιγί με το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη σαντιγί.
Τώρα έτοιμο για συναρμολόγηση.
Ξεκινήστε προσθέτοντας ένα λεπτό στρώμα κρέμας στο κάτω μέρος. Τώρα βυθίστε το σαβαγιαρ ένα προς ένα στο σιρόπι φραουλας και ευθυγραμμίστε τα για να δημιουργήσετε ένα στρώμα.
Προσθέστε τις κομμένες φράουλες. Βάλτε απο πάνω κρέμα. Και πάλι με μουσκεμένο σαβαγιαρ και φράουλες. Τελειώστε το πάνω στρώμα με κρέμα.
Διακοσμήστε με φράουλες και τριμμένη σοκολάτα απο πάνω.
Επίσης μπορείτε σε μπολάκια να βάλετε στην βάση μουσκεμένα σαβαγιαρ κομματάκια μετα φράουλες και μετα κρεμα με μια τσάντα ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε με κομμένες φράουλες και τριμένη σοκολάτα
Απολαμβάνω!!
Find More delicious recipes here