Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά (4 κουταλάκια του γλυκού)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
800 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε ένα κολλώδες
ζυμάρι.
Σκεπάζουμε το μπολ με ένα καπάκι ή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Λαδώνουμε καλά δύο φόρμες για κέικ ή ένα ταψί 28 εκ.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τη βάζουμε στις φόρμες ή στο ταψί αφού τα εχουμε λαδωσει πολυ καλα.
Η ζύμη πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της φόρμας.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220°C.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ψωμί.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψουμε.