ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι (225gr) αλατισμένο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 1/8 κουταλάκι βανίλια
2/3 κούπας καρύδια (ή πεκαν)
115γρ – 150γρ κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος (μπορεί επίσης να βάλετε μαύρη σοκολάτα, αλλά νομίζουμε ότι η σοκολάτα γάλακτος είναι καλύτερο)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ΣΥΝΕΧΩΣ έως ότου πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα
– δοκιμάστε ρίχνοντας λιγο σε κρύο νερό. Μπορεί να καπνίσει, αλλά μην ανησυχείτε.
Τοποθετήστε τα μισά έως τα 2/3 των ξηρών καρπών στο κάτω μέρος ενός βουτυρωμένου ταψιού 22χ22 εκ .
Ρίξτε το μείγμα βουτύρου / ζάχαρης πάνω από τα καρύδια.
Περιμένετε λίγα λεπτά και βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω, απλώνεται ομοιόμορφα και πασπαλίζετε τα υπόλοιπα καρύδια απο πάνω.
Όταν είναι εντελώς κρύα, σπάει σε κομμάτια. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο.
ΠΗΓΗ: alexandracooks.com