Υλικά:
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια αμύγδαλα αλεσμένα με τη φλούδα τους
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι σόδα
1 σφηνακι ούζο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 900 γραμμάρια)
Για το σιρόπι:
3,5 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το λάδι το νερό τ αλεσμένα
αμύγδαλα την κανέλα το γαρύφαλλο και το ούζο
Μόλις πάρουν βράσει και αρχίσουν να κοχλάζουν αποσύρουμε απο την φωτιά
και προσθέτουμε την σόδα και σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Απλώνουμε το χαλβά σε ταψί 35 cm και πατάμε καλά με ένα κουτάλι χαράζουμε
σε κομμάτια και πάνω από κάθε κομμάτι τοποθετούμε ένας ασπρησμένο
αμύγδαλο
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα
για το σιρόπι
Βράζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα υλικά για το σιρόπι και μόλις
αρχίζεις να κοχλάζει μετράμε 10 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά μόλις βγει ο χαλβάς από το φούρνο
περιχύνουμε από πάνω με το κρύο σιρόπι
Αφήνουμε να απορροφήσει καλά ο χαλβάς το σιρόπι πριν τον κόψουμε
Ευχαριστούμε την κα Theologia Papatsou για την συνταγή