Χαλβάς Σιμιγδαλένιος h συνταγή συνδυάζει το άρωμα του σιμιγδαλιού, την πλούσια γεύση του βουτύρου και την γλύκα του μελιού, δημιουργώντας ένα υπέροχο παραδοσιακό γλύκισμα.
Υλικά
1/2 φλ.λάδι… Το μείωσα αρκετά… (μισό ηλιέλαιο ,μισό ελαιόλαδο βάζω )
2 φλ. σιμιγδαλι χοντρο
2 φλ. Καστανή ζαχαρη
3 γεμάτες κουτ. Σούπας μελι
5 φλ. νερο
2 ξυλάκια κανελας
Φλούδα λεμονιου
2 κουτ. Σούπας κανελα
1/2 φλ. Σταφίδες μαυρες
Καβουρδισμενα (ασπρισμένα) αμύγδαλα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια και τη φλουδα να βράσουν. Απ το σημείο βρασμού, αφήνουμε 5′, αποσύρουμε, βγάζουμε τα μυρωδικά κ προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε κ διατηρούμε ζεστό στην άκρη.
Καίμε το λάδι σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς, να καβουρδιστει καλά, αργά, για κανένα 15λεπτο. Προσοχή στη φωτιά για να μην μας καεί. Χαμηλή προς μέτρια. Τώρα ρίχνουμε τα αμύγδαλα κ τις σταφίδες κ την κανέλα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλαει, ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χαμηλή αυτή τη φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο το υγρό και να αρχίσει να ξεκολλάει απ τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Περιμενουμε λίγο αδειάζουμε σε φόρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα η και παραπάνω.
Ξεφορμαρουμε σε πιατέλα και καλή μας απολαυση!!!
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Sunday Lous