Υλικά:

2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό η ψιλό ή ανάμικτο
2 κουταλιές ταχίνι διαλυμένο σε νερό
2½ κούπες ζάχαρη
4½ κούπες νερό
2 ξύλα κανέλας
2-3 γαρυφαλλάκια
2-3 βανίλιες
Τον χυμό από μισό λεμόνι (για να μη ζαχαρώσει ο χαλβάς)
Ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού (προαιρετικά)
Ξηροί καρποί της προτίμησή σας

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρυφαλλάκια, τις βανίλιες και τον χυμό λεμόνι.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά…
Αφαιρέστε κατόπιν τα κανελογαρύφαλλα από το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει..
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλετε.

Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί προσθέσετε τους λίγο πριν ολοκληρωθεί το καβούρδισμα…
Σιγά-σιγά και με προσοχή (μη μου πάθετε κανένα έγκαυμα) ρίξτε το αραιωμένο ταχίνι στο σιρόπι και ανακατέψτε.
Έπειτα ρίξτε το σιρόπι μέσα στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατέψτε.
Προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Συνεχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Ο χαλβάς μας θα είναι έτοιμος, όταν θα αρχίσει να ακούγεται το γνωστό πλοφ-πλοφ και το σιμιγδάλι αρχίσει να ξεκολλάει από την κουτάλα εύκολα.

Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και πάνω από την πετσέτα τοποθετήστε το καπάκι της κατσαρόλας.
Αφήστε το να ησυχάσει 20-30 λεπτά, αδειάστε τον χαλβά σε φόρμα της αρεσκείας σας, ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με κανέλα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚρέας με πατάτες στην κατσαρόλα – χορταστικό, νόστιμο, σπιτικό, αγαπημένο πιάτο όλων
Επόμενο άρθροΚέικ μήλου με μια λεπτή κρέμα….ότι καλυτερο σε τούρτα μήλου