Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos
Υλικά:
540 γρ. άχνη ζάχαρη
450 γρ. σκόνη αμυγδάλου σε Πούδρα
750 γρ. ταχίνι
2 κ.σ. κακάο σκόνη (προαιρετικά, για σοκολατένια γεύση)
2 Βανίλιες
1 πρέζα αλάτι (τονίζει τη γεύση)
Τρίμματα Σοκολάτας (Προαιρετικά).
Για Διακόσμηση
125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα λιωμένη
1 κουτ γλυκού Ηλιέλαιο
Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας αρχικά ρίξει σ, ένα μεγάλο μπόλ κοσκινισμένη της ζάχαρη άχνη στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο σε πούδρα αμύγδαλο που είναι και το μυστικό της συνταγής της τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά
Οταν πλέον έχουν ανακατευτεί πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους προσθέτουμε το ταχινι το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια μας να είναι συμπαγής και να έχει τη μορφή βρεγμένη αμμου
Εάν το μείγμα μας είναι παραπάνω στεγνό προσθέτουμε περισσότερο ταχίνι εάν από την άλλη είναι περισσότερο υδαρές προσθέτουμε τριμμένου αμύγδαλο σε πούδρα μέχρι να έχουμε τη μορφή που σας δείχνω
Στη συνέχεια χωρίζω το μείγμα σε δύο μέρη στο ένα μέρος προσθέτω κακάο σε σκόνη όπου το ζυμώνω μέχρι να γίνει σοκολατένιο φυσικά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό μπορείτε να τον αφήσετε και λευκό
Πάμε να στήσουμε το χαλβά μας έχω πάρει μία μακρόστενη φόρμα του κέικ την έχω ντύσει με μεμβράνη και πάμε να στήσουμε το χαλβά σε στρώσεις ξεκινάω με το λευκό χαλβά όπου παίρνω μία ποσότητα την βάζω μέσα στη φόρμα του κέικ την πατάω πολύ καλά με το χέρι μέχρι να γίνει συμπαγές έπειτα προσθέτω τριμματα σοκολάτας και στη συνέχεια προσθέτω το σοκολατένιο χαλβα όπου κάνω την ίδια διαδικασία
Οπως είπα και πριν τα τρίμματα σοκολάτας και ο σοκολατένιος είναι της δικής μου αρεσκείας και είναι εντελώς προαιρετικός εσείς φυσικά μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άρωμα οποιονδήποτε ξηρό καρπό ή ξύσμα ακολουθώντας πάντα τη βασική συνταγή που σας δείχνω
Επίσης εάν δυσκολευτείτε να βρείτε τριμμένο αμύγδαλο σε πούδρα μπορείτε να πάρετε λευκό αμυγδαλό και με την ποσότητα της ζάχαρης άχνης που σας δειχνω μπορείτε να το τρίψετε στο multi και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα
Εκανα αρκετές στρώσεις τελειώνω με το λευκό μείγμα χαλβά κλείνω με την μεμβράνη για τον τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να παγώσει και να σφίξει
Ετοιμος ο χαλβάς μας έχει ξεφρομαριστεί μπορείτε να τον αφήσετε έτσι είναι των διακοσμήσετε με λιωμενη σοκολάτα έχω διακοσμησει με αμύγδαλο φιλέ μπορεί να καταναλωθεί άμεσα