Χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσα τόνου

Διαφήμιση

Συστατικά

300 γρ ψάρι τόνου
ελαιόλαδο
1 κόκκινο ή λευκό κρεμμύδι
αλατοπίπερο
40 ml λευκό κρασί
8 ντομάτες Piccadilly (ή 300 ml πελτέ ντομάτας)
2-3 κολοκυθάκια σε κομματια
δυοσμο
τριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
180 γρ ζυμαρικά (τα δικα μου είναι χειροποιητα)

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα τόνου, σας συνιστώ να επιλέξετε ένα ελαφρώς λιπαρό μέρος του τόνου, ώστε να παραμείνει πιο μαλακό μετά το μαγείρεμα. Το φιλέτο ΔΕΝ ενδεικνύεται.
Κόβουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια και τον αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνετε ένα τηγάνι με μεγάλο πάτο και ρίχνετε μέσα ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες και αφήστε το να τσιγαριστεί σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέστε τον τόνο και ροδίστε τον. Ντεγλασαρετε με το λευκό κρασί.

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια στον τόνο, προσθέστε αλάτι και αρωματίστε με μερικά φύλλα δυόσμου.
Προσθέστε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγειρέψτε με το καπάκι για 5-10 λεπτά.

Διαφήμιση


Εναλλακτικά στις φρέσκες ντομάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πελτέ ντομάτας.
Η σάλτσα τόνου θα είναι έτοιμη όταν μειωθούν οι χυμοί μαγειρέματος. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμονιού και φύλλα δυοσμου.

Βράζουμε τα ζυμαρικά και όταν μείνουν 2-3 λεπτά για να ψηθούν τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε προσθέτοντας νερό μαγειρέματος αν χρειάζεται.
Όταν ψηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με περισσότερο ξύσμα λεμονιού.

Τα ζυμαρικά σας με σάλτσα τόνου είναι έτοιμα και είναι πραγματική λιχουδιά!
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και μαύρες ελιές και κάπαρη.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση