Χειροποίητα Brownies με σοκολάτα

Συστατικά

1¼ γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ γ. φυσική σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
1 γ. ζάχαρη
⅔ γ. καστανή ζάχαρη
¾ γ. (1½ μπαστούνια) βούτυρο, λιωμένο
2 αυγά + 1 κρόκο αυγού
¼ γ. γάλα μη αποβουτυρωμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
πρέζα αλάτι
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Γλασσο:

1 γ. ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας
½ γ. τσιπ σοκολάτας γάλακτος
½ γ. κρέμα γάλακτος
⅓ γ. ψημένα καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα ταψί 22×30 με αλουμινόχαρτο και λιπανετε ελαφρά αφήστε το στην άκρη.
Στο μπολ ενός μιξερ βάσης, χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο, τις ζαχαρες και τη βανίλια μέχρι να είναι ελαφριά
και αφράτη, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε αυγά και τον κρόκο, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να
ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους χτυπάμε μαζί αλεύρι, σκόνη κακάου, μπέικιν πάουντερ, κορν φλαουρ και αλάτι. Με ταχύτητα ανάμιξης σε χαμηλή, εναλλακτική προσθήκη ξηρών συστατικών και γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.

Αφαιρέστε το μπολ από τη βάση και ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Το κτύπημα θα είναι παχύ, οπότε χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, απλώνεται σε ομοιόμορφη στρώση. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 18-22 λεπτά. Τα brownies θα γίνουν, οπότε μην ψήνετε υπερβολικά θα γίνουν ξηρά brownies! Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.
Εν τω μεταξύ για να προετοιμάσετε το γλάσο, σε ένα μπολ, συνδυάστε σοκολάτα και κρέμα γάλακτος σε Φούρνος μικροκυμάτων για ένα λεπτό, ανακατέψτε και μετά επαναλάβετε. Ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να λιώσουν όλα τα τσιπ και γίνει λείο. Χτυπάμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τα μπράουνις.
Απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα καρύδια. Καλύψτε και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να αφήσετε να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.

 

Καλή Απόλαυση