ΧΙΟΝΑΤΗ ΒΟΛΟΥ

Υλικά:

4 αυγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα γάλα
2 ½ κούπες αλεύρι
2 βανίλιες
1 μπέκιν
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κ.σ. βιτάμ
3 κουβερτούρες
————————
2 ½ σακουλάκια ινδοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών. (Τα ασπράδια τα χτυπάμε χωριστά μαρέγκα.)Αφού τα χτυπήσουμε λίγο ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι ,το μπέκιν και τις βανίλιες. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το κέικ σε ορθογώνιο ταψί και ψήνουμε στους 170ο στις αντιστάσεις για 30’.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη ,το βιτάμ και τις κουβερτούρες να βράσουν για 7΄.
Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Ή ορθογώνια κομμάτια ή τετράγωνα και μετά τρίγωνα. Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό.
Βουτάμε τα κομμάτια στο σιρόπι, τ’ αφήνουμε για 1’ και αμέσως μετά στο ινδοκάρυδο και σε λαδόκολλα να κρυώσουν.


Διατηρούνται σε τάπερ στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή πουτίγκα “κοφτή” με εύκολο τρόπο!
Επόμενο άρθροΧοιρινό Μπούτι στη γαστρα…. με τις ώρες!