Υλικά:
500 γραμμάρια χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κοφτη ζάχαρη
2 καρότα, σε ροδέλες
1 κονσέρβα ντοματίνια, αποφλοιωμένα
1 φρέσκια ντομάτα, τριμμένη
1-2 χούφτες αρακάς κατεψυγμένος
500 γραμμάρια φασολάκια
Μισό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Νερό
Εκτέλεση:
Άλατο και πιπέρωσε καλά τα χοιρινά μπριζολάκια.
Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σφράγισε καλά τα μπριζολάκια από όλες τις
πλευρές. Αυτό θα κρατήσει τους χυμούς μέσα στο κρέας και θα προσδώσει μια ωραία τραγανή υφή.
Αφού σφραγιστούν, άφησε τα στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματιστεί το μείγμα.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα καρότα και τα σοτάρε για λίγα λεπτά ακόμη.
Προσθέτω μία κονσέρβα αποφλειωμενα ντοματακια, 1 φρ.ντοματα τριμμένη και 1-2 χούφτες αρακά κατεψυγμένο.
Λιγο νεράκι να πάρει μια βραση και ρίχνω τα φασολάκια μισό κιλο.Αλατι πιπέρι, μισό ματσάκι μαϊντανό
ψιλοκομμένο κι ανακατεύω.Προσθετω και τις μπριζόλες με το ζουμακι τους, σκεπάζω κι αφήνω να σιγοβρασουν
για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
Σερβίρισμα:
Πριν σερβίρεις, πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου