Για όσους γνωρίζουν είναι χοιρινά πλευρά,,, δηλαδή ο κρεοπώλης καθαρίζει παίρνει το κρέας, και μένουν αυτά τα κομμάτια που έχουν λίγο κρέας!!! Είναι πεντανόστιμα!!!!!!
Τα παίρνουμε από το κρεοπωλείο

Υλικά:

Χοιρινά πλευρά
Πατάτες (κομμένες σε κυδωνάτες ή όπως προτιμάς)
Για τη μαρινάδα:
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμάς
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού

Για τις πατάτες:
Αλάτι
Πιπέρι
Κουρκουμάς
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
1 ώριμη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
Ξηρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

Τα πλένουμε χοιρινά πλευρά και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά!!! δεν τα κόβουμε!
Στην συνέχεια ρίχνουμε ότι μπαχαρικά θέλουμε,εγώ έβαλα
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά ρίγανη κόκκινο πιπέρι μουστάρδα ελαιόλαδο λεμόνι χυμό
Όλα αυτά σε μπολ, τα βουτάμε να πάει παντού το μείγμα, κλείσιμο με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο έως την επόμενη μέρα

Καθαρίζουμε κόβουμε της πατατες όπως μας αρέσει ( εγώ της έκοψα κυδωνατες)
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κουρκουμά ρίγανη κόκκινο πιπέρι μια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη και ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μουστάρδα ελαιόλαδο λεμόνι χυμό,,, ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα μπαχαρικών
Βάζουμε στην γάστρα μαζί με το κρέας
Κλείνουμε το καπάκι,, έχουμε προθερμανη
Το φούρνο, στους 200 βαθμούς
Τοποθετούμε μέσα την γάστρα ψήνουμε μια ώρα, τέλος ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να ροδιση το φαγητό μας!!!!

H συνταγη είναι της κας Thomi Kromlidou