Υλικά:
8 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
Πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Πάπρικα καπνιστή
Κουρκουμά
Αλάτι
(Προαιρετικά) Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,
τη μουστάρδα, το μέλι, την πάπρικα καπνιστή, τον κουρκουμά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
Αν επιθυμούμε μια πιο λεμονάτη γεύση, προσθέτουμε και τον χυμό του λεμονιού.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό από την άκρη του ταψιού. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι οι μπριζόλες να ροδίσουν και οι πατάτες να μαλακώσουν. Στη μέση του ψησίματος, ελέγχουμε τις μπριζόλες και τις γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Απολαύστε αυτό το νόστιμο και αρωματικό φαγητό!
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Kalisperati