Χοιρινές Μπριζόλες με λαχανικά
Αυτό είναι ένα εύκολο και υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με ό, τι λαχανικά έχουν απομείνει και θα είναι ακόμα υπέροχο.
Συστατικά:
κρεμμύδια και σκόρδο,
2 καρότα και 2 σέλινα,
1 μεγάλο φρέσκο κολοκυθάκι ή 2 μικρά,
1 μελιτζάνα φλάσκες,
1 πιπεριά,
κουτί χυμό ντομάτας,
1 κεφάλι ξηρό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο,
μαύρο πιπέρι,
αλάτι και ρίγανη,
τσίλι (προαιρετικά)
χοιρινό μπριζόλες (μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο εάν δεν τρώτε χοιρινό).
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και ψιλοκοβουμε σε κυβάκια όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψακι στρογγυλό για φούρνο.
Προσθέτουμε το τσιλι εάν θέλουμε, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη, λάδι και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο νεράκι και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κσ λάδι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Τοποθετούμε τα 2/3 του μείγματος λαχανικών σε ένα ταψάκι μετά από πάνω τις μπριζόλες και τις καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάλτε κανα 2 φορές και ανακατέψτε κατά την διάρκεια του ψησίματος και σύντομα θα είναι έτοιμο. Βγάζουμε και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία
Find more delicious recipes here