Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια και κρεμμύδια

Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά
4 Μερίδες

Συστατικά

4 χοιρινές μπριζόλες λεπτές, με κόκαλο
2 μεσαία κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
340g μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
236ml ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου
3 κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φυτικό λάδι

Οδηγίες

Στις μπριζόλα, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη. Τρίψτε και στις δύο πλευρές. Στο αλεύρι, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου. Ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε κάθε μπριζόλα στο αλεύρι και καλύψτε καλά και στις δύο πλευρές.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε αρκετό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του
τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε τις μπριζόλες σε ένα μόνο στρώμα.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και την άλλη πλευρά.


Μην βγάζετε τις μπριζόλες να βγουν από το τηγάνι εάν δεν είναι έτοιμοι, πρέπει να
πάρουν καλό χρώμα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφήστε την στην άκρη σε ένα πιάτο.
Αφαιρέστε το υπερβολικό λάδι από το τηγάνι. Χρειάζεστε αρκετό λάδι για να
σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και
σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Θα πάρουν γευση από τηγάνι και ξύστε το και λίγο.
Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο σκόρδο. Ανακατέψτε το μόνο για ένα λεπτό.
Προσθέστε φέτες μανιταριών. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Μερικά από αυτά θα χρυσίσουν. Δεν πρέπει όλα να είναι χρυσοκαφέ.
Θα συνεχίσουμε να τα μαγειρεύουμε με το χοιρινό. Θα πρέπει να έχουν υφή και να μην
λιώνουν στη σάλτσα.

Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο, τα φύλλα θυμαριού, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι εάν είναι απαραίτητο.
Ανακατέψτε το ξίδι. Μετακινήστε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια στην άκρη και
τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες και τυχόν χυμούς που απομένουν στην πλάκα.


Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια πάνω από τις μπριζόλες και σκεπάστε το τηγάνι.
Μαγειρέψτε 10 έως 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι χοιρινές μπριζόλες.

Ελέξτε μεταξύ και προσθέστε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου εάν είναι απαραίτητο.
Δοκιμάστε τη σάλτσα και ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι.
Επίσης, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι εάν το χρειάζεται η σάλτσα.
Μια μικρή δόση κάνει τη γεύση της σάλτσας ακόμα καλύτερη.
Πασπαλίστε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κομμενο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω.
Σερβίρω πάντα αυτά πάνω από πουρέ πατάτας.

ΠΗΓΗ: https://anitacooks.com/

Προηγούμενο άρθροΤο Υπέροχο Κέικ Τυφλοπόντικας (Γερμανικό Κέικ)
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Πουτίγκα…πανδεσία αρωμάτων