Χοιρινές μπριζόλες με πράσο, σέλινο και σελερυ….

Υλικά

3-4 μπριζόλες χοιρινές, είχα χωρίς κόκκαλο.
1 καρότο 🥕 σέ μπαστουνακια κομμένο,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 μεγάλο πράσο σέ ροδελιτσες,
μισό ματσάκι σέλινο,
2 κλαράκια σελερυ όλα σέ κομματάκια,
1 λεπτό φετακι κολοκύθα πορτοκαλί (προαιρετικά).
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλατοπιπερο,
λίγο ρίγανη
τζιτζερ σέ σκόνη
κουρκουμά
μοσχοκάρυδο και
1 σφηνακι μηλοξυδο.
1 φέτα λεμόνι 🍋 και όταν βράσει το φαγητό την αφαιρώ.
1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
και λίγο μοσχοκάρυδο και πάπρικα γλυκιά.

Για το αυγολέμονο
1-2 αυγά,
χυμό από 1 λεμόνι,
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ
1 σφηνακι κρύο νερό,

Εκτέλεση φαγητού.

Χρειστηκα ένα τηγάνι και μια κατσαρόλα. Στο τηγάνι σωταρω τίς μπριζόλες και από τίς δύο πλευρές μέχρι να ροδισουν μέσα στο ελαιόλαδο. Κράτησα και λίγο για να σωταρω στην κατσαρόλα τά υπόλοιπα υλικά.
Τά οποία σωταρω πρώτα κρεμμύδι πράσο, ύστερα ρίχνω, και τά υπόλοιπα, σβήνω με 1 σφηνακι μηλοξυδο, ρίχνω γύρω στα 2 ποτήρια νερό, αφήνω λίγο να πάρουν και όταν κοχλαζουν προσθέτω και τις ροδισμενες μπριζόλες, αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 20-25′ το πολύ.
Χτυπάμε το αυγολέμονο στο μουλτι, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα, κουνάω κυκλικά δύο τρεις φορές και έτοιμο.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε στο μούλτι αυγά, τόν χυμό λεμόνι, κορν φλαουρ νερό.
Ύστερα προσθέτουμε λίγο από το ζουμακι του φαγητού, ξαναχτυπαω και όπως είναι το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα, κουνάω κυκλικά, σβήνω την φωτιά 🔥. Ξανά κουνάω την κατσαρόλα και όταν δώ ότι έδεσε ή σάλτσα αυγολέμονο αποσύρω από την φωτιά

Καλό σας μεσημέρι!!!

ΠΗΓΗ: Metaxia Kokkinou

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Λεμονιού
Επόμενο άρθροΧωριάτικα χορτοπιτάκια