Συστατικά:
4 χοιρινές μπριζόλες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
4 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
“Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του χοιρινού με την ένταση του σκόρδου”
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C
Καρυκεύετε τις χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε φέτες σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί τσένταρ και περιχύστε τις πατάτες.
Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες πάνω από τις πατάτες.
Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και οι χοιρινές μπριζόλες να φτάσουν τους 63°C εσωτερικά.
Worlds Best Tasty Συνταγές
Ana Maria