Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο πολύ μαλακές, σε μια νόστιμη σάλτσα και η προετοιμασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Υλικά:
5 χοιρινές μπριζόλες (περίπου 1 κιλό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
1 κύβος ζωμό βοδινού
½ λίτρο καυτό νερό
100 ml λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, δάφνη
Λάδι, αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Πανάρισμα και ψήσιμο:
Αφαιρούμε τα κόκαλα από τις μπριζόλες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις χτυπάμε ελαφρά με το σφυρί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πανάρουμε σε αλεύρι ολικής άλεσης (ή κανονικό).
Τις τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε μερικά φύλλα δάφνης.
Σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τις μπριζόλες, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε τον κύβο ζωμού σε μισό λίτρο καυτό νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αλατίζουμε ελαφρώς.
Περιχύστε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και προσθέστε το λευκό κρασί.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά χωρίς κάλυμμα για να ροδίσουν.
Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού από καπνιστή πάπρικα και 1 κουταλάκι του γλυκού από τσίλι σε σκόνη στη σάλτσα για μια πιο πικάντικη γεύση.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό.
Μπορείτε να την συνοδεύσετε με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!
Σημείωση: Μπορείς να σερβίρεις τις μπριζολες με πουρέ πατάτας ή ρύζι.