Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, τι πιο νόστιμο και χορταστικό; Είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή όταν θέλω να φάω κάτι καλομαγειρεμένο χωρίς να σκέφτομαι πολλά. Η ευκολία του είναι ότι τα βάζεις όλα σε ένα ταψί και το αφήνεις να γίνει μόνο του!

Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες στο Φούρνο

Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες στο Φούρνο

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο. Όλα σε ένα ταψί για ένα ζουμερό και χορταστικό γεύμα.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 50 minutes

Ingredients

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού (είναι οι πιο ζουμερές!)
  • 4-5 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Μαυροπίπερο
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό (περίπου μισό φλιτζάνι)
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (εγώ βάζω Ντιζόν, αλλά ό,τι σας αρέσει)
  • Λίγο κεφαλοτύρι σε κύβους (προαιρετικά, στο τέλος)

Instructions

┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια (σαν για φούρνο).
  2. Έβαλα όλα τα υλικά στο ταψί,( εκτός από το χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα)
    Ανακάτεψα σκέπασα με λαδόκολλακαι μετά με αλουμινόχαρτο, και έβαλα
    το φαγητό, να ψηθεί στο φούρνο,στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
  3. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύω τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα. Περιχύνω το φαγητό με αυτό το μείγμα. Αν θέλω, ρίχνω και λίγο κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους μέσα στο ταψί.
  4. Ξανασκεπάζω το ταψί (πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο) και το ξαναβάζω στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.
  5. Όταν περάσει και η μισή ώρα, κλείνω τον φούρνο και αφήνω το φαγητό μέσα για άλλα 15 λεπτά. Αυτό το βήμα βοηθάει το κρέας να γίνει πιο τρυφερό και να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Το φαγητό είναι έτοιμο! Ζουμερό κρέας και πατάτες που λιώνουν στο στόμα. Καλή όρεξη σε όλους!

    Καλή όρεξη σε όλους! Η Συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη

Notes

Tips από εμένα:

  • Για πιο τραγανές πατάτες: Αν θέλετε οι πατάτες να γίνουν πιο τραγανές, μετά το δεύτερο ψήσιμο (μετά το λεμόνι/μουστάρδα), μπορείτε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και να το αφήσετε να πάρει χρώμα για 10-15 λεπτά ακόμα.
  • Κρέας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπριζόλες χωρίς κόκαλο, αλλά αυτές του λαιμού με το κόκαλο δίνουν περισσότερη γεύση.
  • Μπαχαρικά: Εκτός από ρίγανη, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο για διαφορετικό άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή